25. listopadu 2011 v 19:15 na svém blogu Vladimír Zeman založil společenství živého růžence modlícího se za Antiochii, zde je původní úvodní článek k tomu: https://angelar.signaly.cz/1111/zivy-ruzenec-za-antiochii

 

Teď je to tedy 10 let, 1 měsíc a 1 týden, co se takto společně modlíme. Po necelém roce jsem na jeho žádost převzal starost o toto společenství a v roce příštím, v září, resp. na počátku října, tak ukončíme 2. pětiletý cyklus.

 

Z těch, kteří jsou zapsáni k modlitbě tohoto růžence, mi už není známo, že by někdo přijížděl v létě tvořit Antiochii, ale stále můžeme být dobrým modlitebním zázemím. Za dobré dílo je třeba se modlit a také modlitba má své konkrétní plody.

 

Po té době už bude třeba udělat nějakou změnu, která občerství a tak jsem se rozhodl, že se pokusím o to, aby živý růženec vznikl nově. 

 

Zda to je nebo není žádoucí, to se ukáže později, ale již teď můžeme s Kristem a Pannou Marií v modlitbě o tom přemýšlet. 

 

Ostatně Antiochia byla již od počátku zasvěcena Panně Marii.

 

Kdo máte zájem, připomínám společenství živého růžence za Antiochii na Signálech: https://www.signaly.cz/antioruzenec

 

Dovolil jsem si tedy k přemýšlení o znovu založení růžence dát takový malý impulz: https://antioruzenec.signaly.cz/2112/uvod-k-3-petiletce