Římští bohoslovci právě prožívají své exercicie, čeští se již obnoveni vrátili do Prahy a moravští zahájili nový formační a studijní rok již před týdnem. Předtím se však dva z nich, Ondra s Milanem, vydali na návštěvu Dlouhé Loučky, kde Antiochia loňské prázdniny působila.

Nový správce farnosti P. Ladislav Sovadina, který během prvního turnusu Antiochie vystřídal dosavadního faráře P. Pavla Hödla, se už nejen pěkně rozkoukal, ale také rozvinul další spolupráci se svými ovečkami. Viditelným prvkem, který po působení Antiochie zůstal, byla farní kavárna, do níž se místní s chutí zapojují (a to doslova :-) každou první neděli v měsíci.

O malém zpestření se mohli dlouholoučské dozvědět koncem srpna:

Sic chladnější počasí, nebylo však překážkou, aby nám srdce mohla pookřát opětovnými setkáními se starými známými. Komu by to nestačilo, mohl se zahřát aktivitami a hrami, po kterých následovalo opékání u ohně.

V průběhu večera se aspoň na skok stavili i farníci z Paseky a Šumvaldu, za kterými jsme v létě také zavítali.

Během nedělní mše využil otec Ladislav přítomností bohoslovců a kázání tak dostalo dialogickou formu. Krom nedělních textů bylo jejím předmětem i téma požehnání jelikož na konci mše svaté následovala další novinka: žehnání školních pomůcek a aktovek. I přes počáteční ostych však bylo co žehnat, nebo spíše komu, protože se nejedná jen o nějaké talismany, ale jde o človíčky, které při užívání předmětů budou myslet na Dárce všeho dobra.

Dobrota místních se projevila i při již zmiňované farní kavárně, která vytváří dobré stmelování místního společenství. Pokud budete první neděli někde poblíž, určitě se taky zastavte.

Z Olomouce zdraví,

pokoj a dobro přejí

Ondra a Milan