Ve dnech 10. až 12. 3. jsme vyprošovali Boží požehnání zejména pro letní působení Antiochie v Potštátu a ve Stráži pod Ralskem. Sešlo se nás sedm "statečných", z toho čtyři kněží nebo bohoslovci. Program byl převážně duchovní, protože letní akce vyžaduje důkladnou duchovní přípravu. Vždyť bez Božího požehnání marné lidské namáhání.

V pátek jsme začínali mší svatou v Dřevohosticích a po večeři a netradiční seznamovací hře jsme den zakončili v kostele adorací za misie. V sobotu byla hlavní část programu, pouť na Svatý Hostýn, jejímž hlavním bodem byla mše svatá v místní bazilice.

Po ní následovala pobožnost, při které jsme krátce rozjímali před jednotlivými zastaveními na místní krásné Jurkovičově křížové cestě. Odpoledne po návratu na faru v Dřevohosticích jsme diskutovali o nejrůznějších věcech souvisejících s Antiochií, hlavně o chystané letní Antiochii v Potštátu. Večer jsme rozjímali nad úryvkem z Písma týkajícím se postu, abychom mohli co nejlépe prožít právě probíhající postní dobu. Večer se s námi oba kněží Radek i Staňa rozloučili a odjeli do svých farností, takže jsme zbytek pobytu strávili ve třech. V neděli jsme po mši svaté uklidili na faře a pak jsme odjeli na oběd k rodičům bohoslovce Pavla, kteří nás během celého víkendu zásobovali nejrůznějšími dobrotami.

Na víkendovém setkání nás sice bylo poměrně málo, ale o to hlouběji jsme ho mohli prožít. Část modlitební přípravy na letní Antiochii proběhla, prosíme i Vás o modlitby za toto dílo, případně i o osobní účast na jednom z letních turnusů.