V pátek 5. února se vedení moravské Antiochie setkalo s otcem arcibiskupem Janem Graubnerem v arcibiskupském paláci v Olomouci.

Otec arcibiskup Jan se od nás dozvěděl o činnostech, zážitcích a plodech Antiochie 2015 v Horním Újezdě. Mimo jiné má na starosti misie v rámci ČBK, takže žehná i české Antiochii, o které bývá také informován. Kromě kněží a bohoslovců se tohoto setkání zůčastnila také Zdeňka z Horního Újezdu, která nyní díky Antiochii může vést společenství mladých lidí, které v Horním Újezdu vzniklo. Věřím, že otec arcibiskup má z díla Antiochie radost. Podporuje nás a důvěřuje nám.

Před námi stojí velký úkol. Antiochia 2016! Nemusíme dělat vše, ale měli bychom vše dělat s láskou. Nemusíme dělat mnoho aktivit, ale jen některé. Ty, které se neminou svým cílem. Challenge accepted! ;-)

PPF

 

P. S. Velmi pěknou myšlenku řekl otec Jan na pro www.missio.cz:

„Byl jsem fantasticky obdarován a nemůžu si to nechat pro sebe. Každé malé dítě, když dostane něco nového a má z něčeho radost, tak říká všem kolem dokola: „Pojď se na to podívat taky!“ A já myslím, že je ten základní postoj křesťana, když objevil poklad, tak má říct těm ostatním: „Pojďte se na to podívat!“ Jan Graubner

Více ve videu:

http://www.missio.cz/aktuality/jan-graubner-byl-jsem-obdarovan-a-nemohu-si-to-nechat-pro-sebe/