Dne 6. 3. 2015 se shromáždilo na faře ve Velkých Losinách 9 členů, kteří měli někdy a něco dočinění s Antiochií. Večer začal samozřejmě postní večeří, po které následovalo seznamování, při níž jsme se dozvěděli kdo všechno je na "palubě": 4 bohoslovci, 3 děvčata a 1 muž. Jaký by to byl večer bez her?¿... začali jsme hrou "zvířátka" a taky sme jí i skončili a dokonce se k nám přidal i pan farář (za což mu velké díky). Po dlouhé večerní adoraci v nádherném kostele sv. Jana Křtitele jsme měli jít na kutě... ale znáte to, člověku se nechce jít spát, když si může vykládat až do druhého dne :-).

V sobotu ráno - po ranních chválách - po polomasovo-moukové snídani jsme se vydali na pouť tímto nádherným krajem, kde hory a lesy hrají prim. Cesta vedla kolem srubového (!) kostela v Maršíkově, kde jsme měli "prohlídku" i s výkladem. Dále jsme se zastavili u studánky a svačili jsme pod Granátovou skálou. Pár granátů jsme si odnesli na památku dom.

Vykonali jsme lesní křížovou cestu a muži skoro svalili kámen. Možná si přáli aby jim "spadl kámen ze srdce", důležitější je, že jim nespadl na nohu. Před 16 hod. jsme dorazili do lázní (lepší destinaci jsme si zvolit nemohli) na mši svatou. Po heroickém výkonu jsme si na faře dopřáli večeři, kde "třešničku na dortu" vytvořil Pavel-bohoslovec (Bohu díky za apetit). Večer k nám připutoval vzácný host, který nechtěl nic pojíst (asi si nebyl jist esi jsme něco neotrávili; my pevně věříme, že jsme ho ničím neotrávili), ale zdržel se až do druhého dne. Opět jsme večer hráli hry. Nejoblíbenější je Dixit i když 6 bere či Dobble jsou vskutku zajímavé.

V neděli po bohoslužbě slova jsme měli sladkou snídani. A překvapivě... jsme opět hráli hry (již zmíněné). Holt kdo si hraje, nezlobí. :-P Po obědě jsme se rozloučili a zamířili do svých domovů.

Díky všem za pěkné setkání.

P.S. Příště by to chtělo sníh na koulování.

Éliška Oceánová

 

Mrkni do fotoalba na další fotky :-)